miercuri, 30 decembrie 2009

Cum ne putem economisi salariul în Germania?

Simplu! Ne facem cumpărăturile în magazine cu marfă moca. Pentru că în Germania există tot mai multe aşa-zise „magazine” în care nu există nici paznici, nici vânzătoare, nici case de marcat, doar marfă, multă marfă gratis. Intri şi îţi iei de pe rafturi ceea ce ai nevoie. Vei lăsa, însă, în schimb produse de care tu nu mai ai nevoie.

Aceste magazine s-au înfiinţat cu scopul de a ajuta categoriile defavorizate ale populaţiei, reprezentând o formă de luptă împotriva societăţii de consum. În plus, se propune o formă de ajutorare a oamenilor săraci, al căror număr creşte simţitor.

Sursa: hotnews.ro

marți, 29 decembrie 2009

China: cel mai rapid tren din lume

Aceia dintre voi care aţi plecat la muncă în China cred că aţi aflat de cea mai nouă găselniţă tehnologică chineză:
"cea mai rapidă linie feroviară din lume", conform oficilialor chinezi, care va face legătura între oraşele Guangzhou şi Wuhan, din centrul ţării.

Trenul atinge o viteză medie de 350 de km/oră, reducând la mai puţin de trei ore călătoria de peste zece ore, care se efectua până acum între cele două oraşe situate la o distanţă de peste 1.000 de km.

Sursa: Rador.ro

miercuri, 23 decembrie 2009

Cum trimiţi bani prin Western Union?

Ei, dacă tot v-am vorbit deunăzi de MoneyGram, mă gândesc că ar trebui să-i menţionez şi concurentul No.1., Western Union, of course.
Reţeaua Western Union acoperă, se pare, peste 200 de ţări şi teritorii dependente. Se mândresc ca fiind pionieri (la propriu, :) ) în domeniul serviciilor de comunicaţii prin telegraf, cu o prezenţă datând din 1851.
OK, dar cred că ce ne interesează cel mai mult sunt tarifele practicate şi locaţiile filialelor sale, năup?

Pentru locaţii un click pe link-ul ista vă este suficient




Acces online rapid la toate adresele agenţiilor şi partenerilor Western Union.

A, da, interesant cu acest furnizor de servicii de transfer de bani este faptul că vă puteţi urmări transferul efectuat, însă nu există, ca pe MoneyGram, un program de calculare a taxei pe care o plăteşti pentru suma X de euro/dolari/ RON trimisă.

Locaţiile agenţiilor MoneyGram

Deunăzi doream să le trimit şi eu alor mei nişte bănuţi de cadouri, şi, uitându-mă pe site-ul celor de la MoneyGram, am apreciat faptul că au o secţiune dedicată localizării online a agenţiilor celor mai apropiate de locaţia clientului. În cazul de faţă, adresa mea.

Eu zic că e kuul. Ne descurcăm mai uşor aşa, plus că economisim timp preţios pe care îl putem reinvesti în vreun al „n“şpelea job part-time din care să ne recuperăm bănuţii tocmai cheltuiţi.

Iată linkul: Locaţiile agenţiilor MoneyGram

Atenţie, însă! Rezultatele se afişează, pentru moment, doar în limba engleză.


sâmbătă, 19 decembrie 2009

Cum trimiţi bani din străinătate prin MoneyGram?

MoneyGram este un serviciu rapid de transfer de bani din străinătate, sau viceversa. Ca şi Western Union.

Agenţiile MoneyGram sunt prezente în 190 ţări şi teritorii. Iar în România partenerii săi sunt filialele Băncii BCR, OTP BANK, UniCredit Ţiriac Bank, ProCredit Bank, ALPHA BANK, LIBRA BANK, SMITH&SMITH, Carrefour şi INTESA SANPAOLO BANK.
În plus, serviciile MoneyGram sunt disponibile oriunde vedeţi afişată sigla MoneyGram, la Serviciul MoneyGram mai este disponibil şi la toate filialele Speed Transfer.

Exemple de tarife practicate:
  • Eşti în Spania şi doreşti să le trimiţi celor de acasă bani de cadouri cu ocazia Crăciunului. Cu serviciul 10 Minute Service-Euro trimiteţi 250 de euro, din care: familia primeşte 233,50€, iar taxele/serviciu vor fi de 16,50€
  • Ai o soră plecată la muncă în Italia, şi le trimite şi ea rudelor bani acasă de sărbători. Cu acelaşi serviciu 10 Minute Service-Euro, ea le va trimite 300€, plătind o taxă de 22,50€.
Şi aş putea continua cu exemplele, dar cred că aţi înţeles cu toţii ideea.
Pentru a afla cât trebuie să plăteşti pe o anumită sumă întră în secţiunea "Cât costă" de pe site.

duminică, 13 decembrie 2009

Eu ştiu ce vreau să îmi aducă Moşu’…

Visul meu a devenit realitate. Cel mai luxos şi mai impresionant vas de lux cu servicii de croazieră a fost lansat la apă de curând. Aşa că îmi spun: vreau şi eu o vacanţă pe Oasis of the Seas...

Oaza plutitoare este un mini-orăşel de vacanţă incredibil, cu tot confortul la care te poţi aştepta când scoţi din buzunar 1.356 dolari pentru un apartament de lux. Săli de cinema şi de operă, pârtie de ski, terenuri dedicate practicării de sporturi extreme, grădină botanică sau plimbări printr-un zoo privat, prin spaţii verzi şi pe străduţe cu buticuri luxoase, alături de piscine şi centre de înfrumuseţare şi destindere, reprezintă visul de vacanţă al oricăruia dintre noi.

Mda, putem visa, nu? Cu toate că, să nu uităm, orice realitate a fost cândva un vis. Încurajator...

Puteţi visa cu ochii deschişi făcând un click aici