marți, 25 mai 2010

Shopmania: Avantajele şi capcanele cardurilor de credit


Cardurile de credit devin cu adevărat benefice în momentul în care le cunoaştem tertipurile ascunse şi ştim cum să evităm costurile ascunse.

Tot mai multe bănci ne propun carduri de credit pe care le putem utiliza la cumpărături, în magazinele partenere care ne propun shopping în rate fără plata dobânzii pe o perioadă de mai multe luni, şi chiar până la 1 an! Avantajos, nu-i aşa?

Ei bine, NU! Aceia dintre voi care utilizaţi deja, sau plănuiţi să folosiţi astfel de carduri, este foarte important să fiţi conştienţi(te) şi de costurile ascunse ale unor astfel de servicii bancare.

Principalul avantaj al unui card de credit este, conform băncilor, posibilitatea de a amâna, pe o perioadă de până la 2 luni („perioada de graţie”), plata cumpărăturilor, fără a se plăti dobândă, în cazul achitării integrale a datoriei. Doar că majoritatea dintre noi nu profităm de acest beneficiu, întrucât preferăm, în general, să optăm pentru soluţia rambursării lunare a unei mici părţi din datorie („suma minimă obligatorie”), în general de 5% din creditul asumat.

Şi iată cum, crezând că scăpăm mai repede de datorie, ne supraîndatorăm voluntar. Cum? Prin faptul că ajungem să plătim şi o dobândă prohibitivă, de până la 30% sau mai mult, în cazul în care nu este plătită nici măcar suma minimă lunară.

Sfatul meu: Dacă tot doriţi să contractaţi un card de credit, profitaţi, cel puţin de avantajele propuse. Credeţi-mă, dobânda creditului va fi cu mult mai mică.

No response to “Shopmania: Avantajele şi capcanele cardurilor de credit”

Leave a Reply