vineri, 8 octombrie 2010

Cum eviţi să fii păcălit(ă) de bănci? Sfatul 1.

M-am gândit că un niscaiva sfaturi despre actele adiţionale de modificare a contractelor de credit ţi-ar prinde bine. Mai ales în această perioadă, în care e o nebunie, iar băncile vor să aibe cât mai multe avantaje de partea lor.

Ce modificări trebuie să cuprindă actul adiţional?
În general, modificările care se pot aduce la un contract de credit aflat în derulare, făcute la cererea ta sau a băncii, sunt legate de:
  • Formula de calcul a ratei dobânzii variabile, sau
  • Comisioane.
Marja fixă a băncii (= creditor) nu poate fi majorat[ pe toată durata derulării contractului; poate fi, însă, redusă. Creditorul nu are voie să schimbe tipul de dobândă (din variabilă în fixă sau invers) şi nici să majoreze rata dobânzii.

Banca nu are voie să îţi impună plata unui comision de risc şi nu are voie să perceapă decât următoarele comisioane:
  • Comision de administrare credit sau comision de administrare cont curent (însă nu ambele simultan!!);
  • Comision de rambursare anticipată de maxim 1% şi numai la credite cu dobândă fixă;
  • Comision unic pentru servicii prestate la cererea consumatorilor;
  • Costuri legate de asigurările încheiate (dacă este cazul);
  • Penalităţi;
  • Comisionul de analiză dosar, care se poate percepe numai după semnarea contractului de credit, nu şi în situaţia în care creditul nu a fost acordat.
ATENŢIE!
  • Modificările din actul adiţional nu pot cuprinde majorări ale costului total al creditului.
  • În cazul în care creditorul vrea să facă şi alte modificări ale contractului, trebuie să le prezinte într-un act adiţional separat.
  • În cazul în care creditorul include şi alte modificări decât cele impuse prin OUG 50/2010, acesta riscă o amendă contravenţională cuprinsă între 20.000 lei – 100.000 lei.
Data viitoare revin cu explicaţii legate de timpul pe care îl ai la dispoziţie ca să semnezi actul adiţional, sau despre cum poţi verifica dacă modificările făcute contractului de credit sunt legale. Rămâi pe fază!

marți, 31 august 2010

Cum îţi gestionezi inteligent banii? Iată câteva idei! (1)

Orice gestionar inteligent ia în considerare cele 5 coordonate importante care influenţează puşculiţa cu bănuţi, în bine sau în rău. Anume: „bugetul personal”, „cheltuielile şi veniturile”, „împrumuturile”, „economiile” şi „datoriile”. Sunt, de altfel, cele 5 aspecte care ne pot ajuta să ne îmbogăţim sau să ne sărăcim. Le iau pe rând...

Bugetul personal
Este întotdeauna bine să îţi preconizezi bugetul personal, precum o face un manager cu firma sa, sau un bancher cu acţiunile instituţiei. Analizează-ţi cu atenţie veniturile şi cheltuielile actuale. Faptul că îţi cunoşti bine situaţia financiară te poate scăpa din multe probleme...
Cum? Aduni suma tuturor veniturilor (V) si scazi din acestea cheltuielile de bază (chiria, factura la utilităţi, etc.) (C). Această operaţiune poate fi întreprinsă lunar, cum facturile sunt lunare. Şi vei vedea că întotdeauna îţi rămâne un surplus, care te motivează să îl pui la economii (E)...
(V1+V2+...+Vn) – (C1+C2+...+Cn) = E(conomii)

Cheltuielile şi veniturile
Plăteşte-ţi întotdeauna facturile la timp. Şi e timpul să înveţi care este diferenţa dintre „a avea nevoie de...” şi „a dori / pofti ceva”. Deci: nevoile reprezintă acele bunuri sau servicii la care nu poţi renunţa; dorinţele sunt acele lucruri care nu sunt neapărat necesare, dar care tare mult ţi-ar plăcea să le ţi le cumperi. Este clar?

Împrumuturile
Evită retragerea de numerar de pe cardul de credit, comisionul perceput de bănci este mult mai mare. Iar dacă tot te bate gândul să contractezi un împrumut sau să cumperi ceva în leasing, informează-te bine înainte şi pune toate întrebările pe care le ai unui specialist bancar. Sfătuieşte-te cu specialistul bancar înainte de a face orice împrumut.

Economiile
Cea mai bună modalitate de a aduna bani este metoda economiilor lunare. Aşa eşti sigur(ă) că vei avea oricând la dispoziţie o sumă de bani pentru urgenţele sau cheltuielile neprevăzute. Cred că ai observat şi tu, din propria-ţi experienţă, faptul că oricât de bine îţi planifici viitorul, tot dai de probleme care îţi golesc rapid buzunarele.
Citeşte-ţi în fiecare lună extrasele de cont bancare, pentru a şti care este situaţia ta financiară, dar şi pentru a te asigura că tranzacţiile efectuate sunt corecte. Verifică, de asemenea, chitanţele sau bonurile fiscale primite la cumpărături. Destui sunt aceia care s-au trezit cu mai multe produse plătite decât aveau, de fapt, în plasă.

Datoriile
Nu cumula datorii! Fă tot posibilul şi plăteşte-ţi la timp ratele la creditele contractate, la cardul de credit sau la orice altă datorie.

Bine, ar mai fi, cei drept, ideile de economisire al consumului, prin reducerea facturilor de electricitate, apă sau transport. Despre aceste şmecherii îţi povestesc în episodul următor.


luni, 21 iunie 2010

Ghid „Cum se dă bacşiş în străinătate?” Episodul 1.

Să dai bacşiş, ok, dar cât? Căci fiecare ţară îşi are obiceiurile sale, şi mi s-a întâmplat şi mie ca odată să dau prea puţin (crezând că era destul), iar altădată să dau, din contră, cu mult prea mult.

În research-urile mele pe internet am dat peste câteva indicaţii folositoare pe care le-am adunat într-un mini ghid „Cum se dă bacşiş în străinătate?”. Iată episodul 1 de sfaturi.

Australia
Se spune că în Australia nu există obiceiul de a lăsa bacşiş. Eu zic, totuşi, dacă tot te lasă buzunarul şi eşti mulţumit(ă) de servicii, dă, dom’le, bacşişu’!

Canada
Aici bacşişul variază între 10% şi 20% din sumă, variind în funcţie de oraş sau de regiune (partea engleză versus cea franceză). Se obişnuieşte să se lase bacşiş în restaurante, baruri, taximetristului şi „delivery boy”. Atenţie, însă, căci bacşişul nu este obligatoriu. Un serviciu de proastă calitate nu merită a fi răsplătit.

China
Fără bacşiş, pentru că oricum în China vei fi întotdeauna păcălit la preţuri, căci eşti străin şi deci îţi permiţi.

Egipt
În Egipt trebuie să laşi bacşiş, iar suma pe care o vei lăsa va reflecta gradul tău de mulţumire. Lucrurile sunt de altfel foarte pe faţă spuse. Dacă, spre exemplu, te îmbarci într-o croazieră pe Nil, la sfârşitul excursiei vei fi rugat să laşi bacşiş pentru fiecare dintre persoanele care au lucrat pe vapor. Ghidul se aşteaptă să fie plătit extra, la fel ca şi şoferul „caleche”-ei (trăsurica trasă de cal) care îţi face un tur al Luxorului, chiar dacă v-aţi înţeles deja asupra unui preţ. În schimb, nu ştiu de ce, dar suntem sfătuiţi să nu le dăm bacşiş şoferilor de taxi. Este poate pentru că oricum ne păcălesc şi cursa e din start mai scumpă pentru turişti???

Estonia
Se pare că nu se obişnuieşte să dai bacşiş în Estonia. Pe de altă parte, însă, taximetriştii (iarăşi ei!!) obişnuiesc să păstreze restul fără să le mai propui, la fel ca şi chelnerii din restaurantele mai cu moţ. Mai interesant este că în anumite cafenele şi puburi există o cutie pe bar pe care scrie „Tip” (bacşiş). O metodă ingenioasă şi respectuoasă care îţi lasă ţie decizia de „a da (şi cât) bacşiş?

Sper că ponturile mele vă sunt de ajutor, şi nu uitaţi să reveniţi pentru citirea episodului 2! J

vineri, 18 iunie 2010

În Franţa, reduceri la cumpărături pentru familiile cu copii

Dacă locuieşti în Franţa, cu copil şi cu purcel, află că poţi beneficia de reduceri la produsele pentru copii dacă îţi faci cumpărăturile în sectorul 13 din Paris (13e arrondissement) sau dacă locuieşti în Nantes, respectiv în Nancy.

Cum? Danone a demarat, de luni 14 iunie, a.c., o companie de „afacere socială”, în cadrul căreia oferă bonuri de reducere, sub formă de tichete de masă, la produsele adresate copiilor pentru familiile cu venituri lunare totale sub 1.600 de euro. Mai multe asociaţii şi întreprinderi şi-au arătat interesul de a intra în acest proiect-pilot.

Practic, vorbim de bonuri de reducere de 30 până la 40% la produsele alimentare pentru bebeluşi. Spre exemplu, cutia de 900 gr de lapte praf va costa 7 euro în loc de 15 cât costă, în medie, în momentul de faţă.

Interesează-te în oraşul tău, întreabă-ţi patronul, merită...

luni, 7 iunie 2010

Eu ştiu unde vreau să-mi petrec pensia...

Nu ştiu voi cum faceţi, dar eu mă ghidez, în viaţă, după principiul prevederii: „prevederea-i mama înţelepciunii”. Aşa că eu mi-am făcut deja un plan „Cum îmi trăiesc viaţa după pensionare”.

Şi cum anume? Păi, cerinţele sunt minime: să fie relaxant, calm şi... foarte, foarte caaaaald. Îmi era clar, în consecinţă, că numai viaţa pe o insuliţă exotică îmi putea satisface nevoile.

Şi uite cum am dat peste o primă ofertă de pensionare: o insuliţă de vânzare! Eu încă mai am de pus bani la ciorapi vreo câteva zeci de ani, dar le recomand tuturor bunicilor, pensionarilor de boală şi tinerilor cu verzişori mulţi această insuliţă:
CAVE CAY ISLAND, localizată în insulele Bahamas, cu o suprafaţă de 9.670.320 m² şi o căsuţă de vară pe măsură: 70.000 m², 20 de camere şi 20 de băi.

Preţul? Un fleac, doar 110.000.000 dolari americani...

marți, 25 mai 2010

Shopmania: Avantajele şi capcanele cardurilor de credit


Cardurile de credit devin cu adevărat benefice în momentul în care le cunoaştem tertipurile ascunse şi ştim cum să evităm costurile ascunse.

Tot mai multe bănci ne propun carduri de credit pe care le putem utiliza la cumpărături, în magazinele partenere care ne propun shopping în rate fără plata dobânzii pe o perioadă de mai multe luni, şi chiar până la 1 an! Avantajos, nu-i aşa?

Ei bine, NU! Aceia dintre voi care utilizaţi deja, sau plănuiţi să folosiţi astfel de carduri, este foarte important să fiţi conştienţi(te) şi de costurile ascunse ale unor astfel de servicii bancare.

Principalul avantaj al unui card de credit este, conform băncilor, posibilitatea de a amâna, pe o perioadă de până la 2 luni („perioada de graţie”), plata cumpărăturilor, fără a se plăti dobândă, în cazul achitării integrale a datoriei. Doar că majoritatea dintre noi nu profităm de acest beneficiu, întrucât preferăm, în general, să optăm pentru soluţia rambursării lunare a unei mici părţi din datorie („suma minimă obligatorie”), în general de 5% din creditul asumat.

Şi iată cum, crezând că scăpăm mai repede de datorie, ne supraîndatorăm voluntar. Cum? Prin faptul că ajungem să plătim şi o dobândă prohibitivă, de până la 30% sau mai mult, în cazul în care nu este plătită nici măcar suma minimă lunară.

Sfatul meu: Dacă tot doriţi să contractaţi un card de credit, profitaţi, cel puţin de avantajele propuse. Credeţi-mă, dobânda creditului va fi cu mult mai mică.

miercuri, 19 mai 2010

Vacanţe promoţionale la mare cu ANAT

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a lansat un nou program, desfăşurat în parteneriat cu hotelierii din România – „Zile gratuite de vacanţă”.

Programul include oferte speciale, prin acordarea unui număr de zile gratuite de vacanţă, după modelul „plăteşti 5 nopţi şi stai 6 sau chiar 7”. Rezervările se fac în perioadele 15 iunie - 15 iulie 2010 şi 15 august- 31 august 2010,

ANAT propune şi alte pachete promoţionale de vacanţă, cum ar fi: „Înscrieri timpurii”, „Mini-preţuri de vacanţă”, „Supliment la masă”, „Vacanţe speciale de evenimente”.

Cei interesaţi pot accesa site-ul www.anat.ro.

marți, 18 mai 2010

Cât ne costă viaţa în Olanda?


Olanda este o ţară cu costuri ridicate de trai, dacă ar fi să o comparăm cu alte state europene. Amsterdam conduce clasamentul oraşelor cu cele mai ridicate costuri de consum. La polul opus, regiunile nordice şi estice sunt caracterizate printr-un nivel de trai relativ modest, cu cheltuieli semnificativ reduse.

Lista preţurilor medii…
Pâinea: 1,42 euro,
O ceaşcă de cafea: 1,95 euro,
Un ţap de bere: 2,00 euro,
O porţie de cartofi pai cu carne: 4,00 euro,
Un bilet la cinematograf: 8,50 euro,
O călătorie dus cu autobuzul: 2,00 euro,
1 litru de benzină: 1,30 euro,
Închirierea unei maşini: 80,00 euro,
Meniu de 2 persoane la restaurant: 30,00 euro,
Ţigări: 5,50 euro.

Un pont: în pieţele olandeze găsiţi toate produsele alimentare de bază, la care se adaugă comerţul cu haine, flori, utilaje, etc., la preţuri cu mult mai mici decât cele din magazine sau din hipermarketuri. Iar adevăraţii „shopper”-i ştiu că şi în Olanda există magazine „second hand”, precum lanţul Kringloopwinkel, care vinde de la haine şi articole de menaj până la mobile şi accesorii diverse.

luni, 17 mai 2010

Cum mănânci bine, cunoşti oameni şi economiseşti bani în Franţa?

Un răspuns ţi-l pot oferi francezii.

Cea mai în vogă găselniţă franţuzească este „Apéro Géant”, aperitivul „gigantic”. În ce constă ideea? Se ia un francez, de preferinţă membru Facebook, care propune o dată şi un loc de întâlnire în oraşul său tuturor celor interesaţi să mănânce în aer liber, plus un pahar de vin şi de vorbă bună, toate pe fundal de muzică din cele mai diverse.

Se pare că putem vorbi în curând de o tradiţie orăşenească modernă. Astfel de adunări au avut deja loc în Nantes, Lille, Rennes, Caen, Bordeaux, chiar şi la Paris era cât pe ce. Tot ce trebuie să faci este să faci câte un research săptămânal în Facebook cu expresia „„Apéro Géant”. Eu am găsit deja 2 propuneri pentru Brest şi Tulle.

vineri, 14 mai 2010

Cenuşă islandeză! Cenuşăăăăăă! Vindem cenuşăăăăă!

Fie criza cât de mare,
Buzunarele cât de goale,
Nu contează cât de mare e factura
Ci contează cât şi cum gândeşti!

Este criză, nu este criză, adevăraţii afacerişti cu spirit antreprenorial nu îşi pun astfel problema. Pentru ei, întrebarea este:
Ce pot să vând şi cât?

Exemplu, o mică societate islandeză, proprietara unui magazin virtual, vinde pe Internet cenuşă de la vulcanul Eyjafjoll aflat în erupţie. Succesul este cel scontat: asaltul comenzilor vine din peste 130 de ţări. Toată lumea vrea să aibă în colecţia sa borcanul de 160 de grame de cenuşă vulcanică, pentru doar 3.900 de coroane islandeze (23,80 euro).

Colecţionarii să reţină: www.nammi.is



Concluziile? Evidente! Nu disperăm, încercăm să gândim „business like”, ceea ce înseamnă:
Identificarea unei nevoi umane => Specularea acesteia => Propunerea unui serviciu => Afacere profitabilă => Bănutzi multzi în pushculitză! J

vineri, 30 aprilie 2010

La cumpărături pe internet?



Îţi propun, atunci, să te duci website-ul celor de la LetsBuyIt.com, un site de comparare a tuturor preţurilor pentru produsele existente pe piaţa internaţională. Ştii tu, sunt cei care în iarnă propuneau unul dintre cele mai tari joburi, Consilier de Shopping.


Cauţi, spre exemplu, un laptop? Scrii „laptop” în spaţiul alocat căutării şi o listă lungă de preţuri şi produse ţi se afişează. Spor la căutat!




joi, 8 aprilie 2010

Lista comisioanelor frecvente la creditele bancare

Mă plimbam deunăzi prin librării şi, remarcând multitudinea de ghiduri, dicţionare şi enciclopedii care există pe piaţă, o întrebare mi s-a agăţat de lobul incertitudinilor şi al întrebărilor enigmatice:
DE CE NU EXISTĂ UN GHID DE SUPRAVIEŢUIRE PENTRU UTILIZATORII SERVICIILOR BANCARE?
Adicătălea, nu mă refer aici la o listă care să indexeze toate serviciile bancare pe care ni le-au propus/propun/vor propune băncile, ci la un ghid în care să ni se spună care serviciu e bun, care ne fură, cu explicaţii ale termenilor atât de încuietori gen „comision bancar 0%”. E clar că nu se doreşte lansarea unui astfel de ghid, dar sunt tot atât de sigură că editura care l-ar publica ar avea mulţi cumpărători...

E, până una alta, eu vă împărtăşesc ce am mai găsit eu pe paginile de net.



10 cele mai frecvente costuri
  1. Comisionul de analiză: Multe bănci l-au „eliminat”, prin includerea lui în alte costuri. Atenţie, însă! În cazul creditelor pentru sume mici, acest comision poate reprezenta un procent însemnat.
  2. Comisionul de acordare: Reprezintă 1% din suma acordată drept împrumut. În plus, fiecare bancă are stabilită propria valoare de calcul pentru acest comision.
  3. Comisionul de administrare sau de gestiune (numit şi „comision de mentenanţă”): Este calculat ca dobandă, dar există posibilitatea de a se calcula ca procent din suma total împrumutată. La carduri: 20 de lei/an (în medie).
  4. Comisionul de neutilizare: Dacă ai un contract de credit, dar nu utilizezi banii în intervalul de timp menţionat în contract, vei fi obligat să plăteşti un comision de neutilizare calculat ca procentaj din valoarea creditului neutilizat.
  5. Comisionul de risc: Se percepe pentru creditele acordate fără garanţii şi e destinat să acopere riscul de neplată. Este de 0,1% din sold (dacă trebuie plătit lunar). Poate fi perceput însă şi anual sau o singura dată, la acordarea creditului.
  6. Comisionul de rambursare anticipată: Poate ajunge şi până la 5% din suma plătită anticipat, deşi o directivă europeană impune băncilor să limiteze acest cost până la 1%. Unele bănci calculează comisionul de rambursare anticipată ca o sumă fixă.
  7. Comision de depunere numerar: Vrei să depui bani în contul tău curent? Eşti taxat!
  8. Comisionul de administrare a contului curent (sau „comisionul de retragere numerar”): Vrei să retragi bani din contul tău curent? Iarăşi eşti taxat!
  9. Dobânda penalizatoare: Este calculată în procent sau în sumă fixă, este o penalitate pentru perioada de întârziere la plata sumelor datorate lunar.
  10. Prima de asigurare aferentă poliţei de asigurare de viaţă: Este un cost pe care îl plăteşti lunar sau anual după ce ai încheiat un contract pentru un credit ipotecar. Acest cost este valabil pe întreaga perioadă de rambursare a creditului.
Alte costuri bancare:
  • Taxa pentru evaluarea bunurilor mobile admise în garanţie;
  • Taxa pentru înscrierea garanţiei reale mobiliare la Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare;
  • Primele de asigurare aferente poliţelor pentru riscuri generale.

miercuri, 24 martie 2010

Bilete promoţionale la Jocurile Olimpice 2012 (Londra)

Organizatorii Jocurilor Olimpice din 2012, comitetul londonez, doresc să înveţe din greşelile înaintaşilor lor, chinezii, şi scot încă de pe acum spre vânzare bilete de intrare la preţuri promoţionale, în dorinţa de a umple cât mai multe dintre locurile din arenele competiţiilor olimpice.

Vorbim de aproximativ 800.000 de bilete promoţionale, scoase spre vânzare la preţul de 20 lire sterline/bilet (22 euro/bilet). Nu vă speriaţi, vor mai fi puse în vânzare alte 10 milioane de tichete de intrare pentru Jocurile Olimpice şi Jocurile Paralimpice, ale căror preţuri vor varia în funcţie de locul ales şi de numărul de intrări.

Tot ceea ce trebuie să faceţi este să accesaţi din timp site-ul oficial creat de organizatori, www.tickets.london.2012.com


luni, 1 martie 2010

Din categoria “să le fac o surpriză celor din România”…

Tot din categoria “cum trimit flori şi cadouri celor dragi de-acasă” iată încă un site care propune servicii de livrare de cadouri în România, adresate românilor cu locuri de muncă în străinătate.


sâmbătă, 27 februarie 2010

Trimite cadouri în România de Mărţişor şi de 8 Martie

Eşti în străinătate, la muncă. De bine, de rău, te descurci şi anul acesta pentru că ai un loc de muncă sau pentru că mica ta afacerea orintre străini îţi mai aduce roade. Eşti cât de cât mulţumit(ă), pentru că te uiţi în jurul tău şi vezi că îţi merge chiar binişor comparativ cu viaţa multor altora. Dar parcă dorul de ţară şi ciuda că nu eşti acasă, cu cei dragi, sunt mai mari în apropierea sărbătorilor sau a evenimentelor familiale (nunţi, botezuri, zile de naştere).

Eu zic că le poţi face o surpriză plăcută celor din ţară chiar dacă nu eşti cu ei. Acum că se apropie Mărţişorul şi 8 Martie surprinde-i pe cei dragi.
Fuguţa pe trimitecadouriinromania.com!


vineri, 26 februarie 2010

Magazine şi restaurante româneşti în Italia

ABRUZZO
• Pescara - Supermarket "Margherita", Piazza Salotto
• San Salvo (Prov. Chieti) - Magazin Alimentar Românesc "Transilvania", Via Stingi 10
CAMPANIA
• Avellino - Magazin Alimentar Românesc, Corso Umberto 99
EMILIA ROMAGNA
• Bologna - Magazin "Carpatica", via Sebastiano Serlio 30/A
• Bologna - Magazin Alimentar Românesc, via Marzabotto (lângă Ospedale Maggiore)
• Casalecchio di Reno (Prov. Bologna) - "Alimentari Mara", Via Turati 10
• Cervia (Prov. Ravenna) - Magazin Alimentar Românesc, Via Mart.Fantini, 4
• Cesenatico (Prov. Forli) - Magazin "HAIDUC", Viale Leonardo Da Vinci, 25
• Ferrara - Magazin Alimentar Românesc, via Aldighieri 43 A
• Fidenza (Prov. Parma) - Alimentari Tipici Rumeni, Via IV Novembre, 2/A
• Forli - Magazin Alimentar Românesc, Via Ravegnana,22
• Mirandola (Prov. Modena) - Bar "Notredame", Via Circonvalazione, 67/C
• Modena - Magazin Alimentar "Dobrogea Cam & Cri", Via Marseli, 104
• Parma - Restaurant "Bucarest", via Rapallo 2, tel: 05.2198.9476
• Piacenza - Distribuitor de produse alimentare româneşti "Euro Etnic", Via Copernico n. 50/D, tel./fax: 052.352.4481
• Ravenna - Magazin Alimentar "Danubiana", Via Tomaso Gulli, 119
• Ravenna - Magazin Alimentar, Via T.Gulli, 191
• Reggio Emilia - Minimarket "Transilvania", via Wybicki Jozef, 14 (lângă circumscripţia 5), tel.: 320.613.8614
• Reggio Emilia - "Vecchia Macelleria", via Degani 1/H (în apropierea aeroportului), Tel./Fax: 05.2292.4224
• Rimini - Magazin Alimentar "ALBA.RO", via Coghetti 20, int.5
• Rogno (Prov. Bologna) - Minimarket "Tradiţional-RO", Via Roma 26
• Tole di Vergato (Prov. Bologna) - Magazin "Gambari", Via Augusto Fini 10
• Viareggio - Magazin "Banatu", Via della Gronda, 142
LAZIO
• Colleferro - Minimarket "Mirion", Corso Filippo Turati, 17
• Fidene (Prtov. Roma) - Magazin alimentar românesc, via Radicofani, 184
• Genzano di Roma - Magazin alimentar românesc "Da Giulia e Alessio", Via della Selva, 52-54
• Guidonia Montecelio - Distribuitor de produse alimentare româneşti "Euro Etnic", Via Lago Dei Tartari nr. 73, tel./fax: 0774.35.30.66
• Latina - Macelaria "Siccaz", Via Cicerone, 88
• Rignano Flaminio - Magazin "Zaman Kamruz", Via Roma, 30
• Roma - Complex comercial românesc "La Strada", strada Circonvallazione Nomentana 530 (lângă Gara Tiburtina)
• Roma - Restaurant "Gianni e Claudio", via di Villa Livia, 28 (Prima Porta) tel. 06.3362.4962
• Roma - Restaurant "La Tibi", via Tor Cervara, 57b, via del Fringuello, 46 cel: 340.7988.530; 340.7200.281
• Roma - Pizzeria "Pizza Italia" (pe lângă pizza, şi specialităţi româneşti) Via Berengario, 14/A (lângă Piazza Bologna), tel.: 06.4423.4234, mobil: 339.7131.315
• Roma - Specialităţi româneşti "Il Forno", via Giovanni da Procida, 51/53 (lângă Piazza Bologna), tel.: 06.4549.4660, mobil: 339.7131.315
• Roma - Magazin alimentar "Dacia Romana", via del Trullo, 180
• Roma - Magazin alimentar "Daco Romania", via dei Conciatori, 1 (zona Piramide), mobil: 333.5773.437
• Roma - En-gross şi magazin alimentar "Roma...nia", via Erasmo Gattamelata, 133 (lângă Largo Preneste), tel.: 06.2170.0815, mobil: 340. 7968.281
• Roma - Magazin alimentar "Salumeria Rumena", via G. Aprile n°6, în spate la Palazzo Ducale, în faţa fostei Camere de Comerţ
• Roma - Magazin alimentar "Ladispoli Gyony", Via Palermo, 54 A
• Roma - Multimarket (B217), Via Tolfa, 36
• Roma - Magazin alimentar românesc, Via Cardinal Caprara, 48 (lângă capătul de autobuz Giuresconsulti şi la 200 metri de metrou Cornelia)
• Sobiaco - Magazin de produse româneşti, via Cadorna, 69 tel.: 07.748.4286
• Tivoli - Magazin "La Vranceanca", Via Ignazio Missoni, 9
• Viterbo - Magazin alimentar "RO-Mixt", Via Polidori, 46
LIGURIA
• Genova - Magazin alimentar "Ciuleandra", Via Celesia 77/79R
• La Spezia - Magazin alimentar "Rumenien", Via G. della Torre, 105
• Ventimiglia (Prov. Imperia) - Magazin alimentar "Mille Prodotti Rumeni", Via Turati, 1/D
LOMBARDIA
• Agrate Brianza (Prov. Milano) - Magazin alimentar "IL DANUBIO", via Padre Clemente Vismara 77, tel.: 328.001.8665
• Bergamo - Magazin alimentar "Danubiana", via Bonomelli (100 metri de gară)
• Bergamo - "La Gastronomia", Via Pietro Ruggeri da Stabello, 53
• Breno (Prov. Brescia) - "La Boutique del Gusto", Via S. Francesco D'Assisi, 8
• Castiglione delle Stivier (Prov. Mantova) - Magazin alimentar "Romar", Via Medole, 101
• Cinisello Balsamo (Prov. Milano) Restaurant "Il Piccolo Padre", via Pelizza da Volpedo, 49
• Cinisello Balsamo (Milano) - Restaurant romanesc, Via Pelizza da Volpedo, 49
• Cinisello Balsamo (Prov. Milano) - Magazin alimentar "Mihai", Via Monte Grappa, 68
• Como - Magazin alimentar "Noroc", Via Carloni, 5 (între gara Como Borghi şi Esselunga), tel.: 340.084.3121
• Cremona - Magazin rustic "Romania", Via Brescia, 36
• Lissone (Prov. Milano) - Magazin alimentar "Daliflor", Via Pietro da Lissone 51 (autobuzul z228 Monza-Seregno), tel.: 327.299.2447 sau 329.396.4732
• Meda (Prov. Milano) - Magazin alimentar "COTNARI", via Parini 14, Tel 0362.182.0217, 389.791.4540
• Milano - Magazin Romanesc "La Bunica", via Mac Mahon, nr. 107
• Milano - Magazin Romanesc "La Bunica", via Brenta, nr. 8, tel: 02.3659.0229 (la 200m de staţia de metrou Brenta)
• Milano - "Carmangeria Maramuresul", via Zama 1 (colţ cu via Attilio Regolo, lângă piaţa Ovidio)
• Ospitaletto (Prov. Brescia) - Magazin alimentar "TRANSILVANIA", Via Brescia, 46, tel.: 030640362
• Pioltello - Restaurant "Transilvania", via Perugino (colţ cu via Roma), tel.: 02.9234.7338
• Sovico - "Alimentară Românească", via Giovani da Sovico 121
MARCHE
• Pesaro - Magazin "Sapori", Via Passeri, 36
PIEMONTE
• Collegno - "Salumeria da Beres Dan", Via De Amicis 138 (colţ cu via F.lii Cervi, tel.: 340.476.7315
• Collegno - Supermarket cu produse româneşti "Ro-Market", Via De Amicis, 138, tel.:328.322.0706 sau 328.088.7612
• Mondovi' - Magazin Alimentar Românesc , Via Ripe 1, tel.: 340.382.5024
• Montecatini Terme (Prov. Pistoia) - Magazin alimentar "Bucarest", Via Magenta
• Strambino, Canavese - "Sapori Esteri din Strambino", Viale Stazione 15, tel.: 320.056.4731
• Torino - Măcelarie "Piccolini", Piazza Stampalia
• Torino - Magazin alimentar, via Renato Martorelli 8/E , tel.: 011-7651669
• Torino - Pasticceria "Il Galletto d'Oro", Via Domodossola 13
• Venaria Reale (Prov. Torino) - Magazin alimentar "Romanizza", Via Mensa 13
TOSCANA
• Arezzo - Magazin alimentar "Poppi",Via Europa, 6
• Arezzo - Magazin alimentar "Crina", Via Fiorentina, 247
• Arezzo - Magazin alimentar "Himalaya", Via Petrarca, 55
• Arezzo - Magazin alimentar "Romano", Via Romana, 4
• Avenza (Prov. Massa Carrara) - Magazin alimentar "Moldova", Via G. Menconi, 8
• Chiusi Scalo (Prov. Siena) - Magazin alimentar, via Oslavia 104
• Florenţa - Restaurant "A casa di Viola", via Bufalini 9R , tel.: 05.5239.9638 sau 349.413.1615 (vis-a-vis de intrarea principala a spitalului Santa Maria Nova)
• Florenţa - Minimarket "Transilvania", Via Francesco Doni, 89/R
• Florenţa - Restaurant "Floare de Colţ", Via dei Servi 51 R, tel.: 055.292.873
• Florenţa - Mercato Centrale, zona San Lorenzo (magazinele de la etaj)
• Foiano della Chiana (Prov. Arezzo) - Magazin alimentar "Transilvania", Via Umberto I, 56 A
• Poggibonsi (Prov. Siena) - Magazin alimentar, via Trento 106
• Pontremoli (Prov. Massa Carrara) - Magazin alimentar "Bucarest", Via Garibaldi, 122
• Prato - Magazin alimentar, Viale Monte Grappa
• Sesto Fiorentino (Prov. Florenta) - Via Antonio Gramsci
• Signa (Prov. Firenze) - Magazin alimentar "ITU", Via Roma, 234 A
UMBRIA
• Perugia - Magazin alimentar, Via L.Da Vinci 74
• Terni - Magazin alimentar "Decebal", viale Villafranca 32
VENETO
• Conegliano (Prov. Treviso) - Magazin alimentar, Via Friulli, 59
• Oderzo (Prov. Treviso) - Magazin alimentar "Condor", Piazza Cavour, 1
• Padova - Magazin alimentar cu specialitati romanesti, via Sofia de Filippi Mariani, langa pasajul feroviar
• Vicenza - Magazin alimentar, Via dell'Artigianato 24
• Vicenza - Magazin alimentar, Via Cappuccini,7 (în spate la Questura)
• Verona - Magazin alimentar "Alba Julia", Via Luigi Prina, 21

joi, 4 februarie 2010

Ponturi de economisire a banilor pe timp de criză [2]

marți, 2 februarie 2010

Idei de investiţii… Case în România la 6.000 de euro!

Dacă banii pe care i-aţi strâns la ciorap sau sub saltea vă dau pe dinafară şi nu mai ştiţi pe unde să îi ascundeţi, vă propun o soluţie: investiţi-i inteligent. Criza nu e rea pentru toată lumea, întrucât prezintă oportunităţi de afaceri şi de câştiguri de bani nemaivisate… O şansă unică-n viaţă!
Anume: investiţii imobiliare la preţuri de necrezut. Cei care au visat dintotdeauna la o casă de vacanţă şi nu credeau că îşi vor putea permite una vreodată, au acum şanse inedite, cu condiţia de a dispune de bănuţii necesari. Pe timp de criză putem găsi chilipiruri nebănuite, scoase la vânzare de bănci.

De exemplu, Banca BCR vinde la licitaţie, în perioada imediat următoare, o garsonieră în Năvodari la un preţ aproape incredibil, de 25.335 lei (circa 6.000 de euro).

Sau: un apartament cu 2 camere la Techirghiol, la cunoscutele băi de nămol, licitat cu un preţ de pornire de aproximativ 28.300 euro; o casa in Sibiu de tip P+1 (parter plus un etaj), situată în zona rezidenţială a oraşului istoric, se vinde cu 36.900 de euro; apartament de 3 camere, 67,5 metri pătraţi, în Constanţa, estimat la circa 55.000 de euro; apartament cu 2 camere, Braşov, scos la licitaţie pentru doar 30.390 euro; ori apartamentul de 4 camere din Timişoara, scos la vânzare pentru un preţ minim de 71.875 de euro.

Listele de oferte complete de licitaţii imobiliare: BCR, Raiffeisen Bank, Alpha Bank

“Shopping” plăcut!

joi, 28 ianuarie 2010

Ponturi de economisire a banilor pe timp de criză